be(nl) /
Training

5 tips om te beginnen met trainen

Wil jij beginnen met trainen in de sportschool of je trainingen na een lange time-out weer oppakken? Wat je drive ook is, zet je voor de volle 100% in en ga ervoor!

Sporten biedt zoveel voordelen, zowel voor de fysieke als mentale gezondheid. Bewegingen en oefeningen maken je lichaam sterker en zorgen ervoor dat je beter in je vel zit en alerter wordt.

Ons doel is om mensen te inspireren zich sterker te voelen. Wij zijn van mening dat we zowel op mentaal als fysiek vlak kunnen groeien door te sporten. En daardoor alles kunnen bereiken wat we willen. #traintolive

We willen je helpen de motivatie te vinden om te gaan trainen, zodat je de beste versie van jezelf kunt worden. Met deze 5 handige tips gaat dat zeker lukken!

Tips om te beginnen met trainen

1. Stel duidelijke doelen. Waarom wil je beginnen met trainen?

- Ga bij jezelf na waarom je eigenlijk wilt trainen en wat je trainingsdoelen zijn. Wil je een strakker lijf, je sterker voelen, een afstand rennen in een bepaalde tijd of misschien wel x kilo's tillen met deadlifts? Alles wordt concreter en makkelijker om aan te pakken als je duidelijke doelen stelt. Dan kun je je voortgang bijhouden en blijf je gemotiveerder om je doelen te bereiken.

2. Zie trainen als een leuke uitdaging

- Je houding ten opzichte van het trainen is zeer belangrijk. Je moet het vooral niet zien als iets angstigs of moeilijks dat je gewoon moet doen. Het moet leuk zijn om te trainen, een stimulerende uitdaging en iets waarbij je je goed voelt. Bedenk daarom welk type training je het leukst vindt en je het meeste motiveert.

3. Probeer verschillende vormen van lichaamsbeweging

- Er zijn zoveel verschillende soorten oefeningen die je kunt doen. Het aantal trainingsvormen is bijna eindeloos en wie zegt dat je er maar één moet kiezen? Probeer verschillende soorten trainingen uit en zorg voor een leuke afwisseling in je work-outs. Train in de sportschool en train thuis. Combineer conditie en kracht om een goed algeheel resultaat te krijgen. Begin met hardlopen, probeer krachttraining, zwemmen of sluit je aan bij een team dat je favoriete sport beoefent. Test verschillende dingen en vind de vorm of vormen van bewegen die bij jou passen.

Hier zijn enkele tips over trainingssessies die u kunt doen:

4. Neem een vriend(in) mee naar je training

- Soms kan het lastig zijn de motivatie te vinden om zelf te gaan trainen, weet je niet wat voor soort training je moet doen of zitten andere dingen je dwars die je afleiden. Daarom is het ideaal om samen met een vriend(in) te trainen! Neem iemand mee om mee te trainen, zodat je elkaar kunt stimuleren, helpen en vooral samen plezier kunt hebben.

5. Geef je motivatie een boost met stijlvolle trainingskleding

- Het is belangrijk om te trainen in comfortabele en functionele kleding, zodat je ongehinderd kunt bewegen. Deze kleding moet prettig zitten en ademen als je zweet. Ook wordt het leuker om te trainen in stijlvolle trainingskleding waarin jij je goed en zelfverzekerd voelt. Doe hieronder inspiratie en tips op voor stijlvolle trainingslooks.

Nieuwe trainingskleding

#traintolive

Verwante artikelen

Training

Trainen met kettlebells is zeer effectief en er zijn zo veel verschillende oefeningen die je kunt doen om allerlei delen van je lichaam te trainen.

Lees meer

Training

Thuis je armen trainen is eenvoudig, tijdbesparend en effectief. Er bestaan tal van uitdagende armoefeningen die je thuis kunt doen.

Lees meer

Training

Begin je thuistraining met een effectieve en leuke sessie van 20 minuten.

Lees meer

Training

A 12 minute challenge to try on your own or with a friend.

Lees meer