be(nl) /
Training

Oefeningen met kettlebells die je hele lichaam trainen

Trainen met kettlebells is zeer effectief en er zijn zo veel verschillende oefeningen die je kunt doen om allerlei delen van je lichaam te trainen.

@karin_lundstrom demonstreert je een flowserie van 8 uitdagende oefeningen met de kettlebell die je in één uur kunt doen. Deze work-out kun je thuis of in de sportschool doen. Je hebt alleen een kettlebell nodig.

”Kettlebells zijn de perfecte tool om bewegingen te trainen in een flow” – Karin Lundström

Warming-up

Around the world

Halo

Mixed Flips

Power Swing

Full Swing

Wat is een kettlebell?

Maar wat is een kettlebell eigenlijk? Het is een trainingstool in de vorm van een gewicht in gietijzer of staal met een ruw handvat, die je overal veelzijdig kunt gebruiken, van yogasessies tot crossfit-work-outs.

Het is een ideaal hulpmiddel voor work-outs thuis en helpt je om alle spieren te versterken. Tegelijkertijd versterk je zo ook je core en krijg je een betere balans. Fantastisch toch?

Welk gewicht kettlebell moet ik nemen?

Om het juiste gewicht van je kettlebell te kiezen moet je naar je ervaring en huidige krachtniveau kijken. Neem je een te zware, dan kan dat leiden tot blessures. Dus begin daarom lager en bouw het gewicht van je kettlebell geleidelijk op.

Voor deze oefeningen raadt Karin een gewicht aan tussen de 12-24 kg. Maar zoals hierboven toegelicht, ga uit van het gewicht dat voor jou goed en uitdagend voelt. De focus ligt hier op het behouden van een goede flow en vorm. Als je net begint te trainen met kettlebells, kan het beter zijn om een lichter gewicht te nemen en zo eerst de techniek van de verschillende oefeningen onder de knie te krijgen.

8 övningar med kettlebell

Na de warming-up is het tijd voor een serie uitdagende en leuke oefeningen met de kettlebell.

Doe 6-13 reps per oefening en kant en doe elke sessie twee keer met 1 minuut rust tussen beide sessies.

Begin altijd op je eigen niveau en pas het gewicht en het aantal reps aan zodat het goed voelt.

Single Arm Snatch R + L

Single Arm Over Head Squat R + L

Single Arm Clean and Jerk R + L

Single Arm Reverse Lunge R + L

Single Arm Thruster R + L

Standing Windmill R + L

Turkish Getups R + L

Kneeling Windmill R + L

Kettlebell-oefeningen voor alle niveaus

#traintolive

Tot slot

Zoals je kunt zien (en hopelijk nu ook voelt na deze sessie), is de kettlebell een heel goed hulpmiddel om het hele lichaam te trainen.

Oefeningen met kettlebells zijn effectief, leuk en makkelijk uit te voeren in de sportschool en thuis. Je kunt deze variëren en aanpassen aan zowel de spiergroep als de spierkracht. We hopen dat je deze work-out leuk vond!

Verwante artikelen

Training

Begin je thuistraining met een effectieve en leuke sessie van 20 minuten.

Lees meer

Guide

Onze schoenencollectie is ontworpen voor iedereen met een actieve levensstijl. Voor wie sporten onmisbaar is en de beste versie van zichzelf willen worden, zowel in als buiten de sportschool.

Lees meer

Guide / Training

Ontdek welke items je het beste in dit seizoen kunt dragen en hoe je ze combineert tot een look die je zowel voor intensieve trainingen als andere outdooractiviteiten kunt inzetten.

Lees meer

Training

A 12 minute challenge to try on your own or with a friend.

Lees meer