be(nl) /
Training

Rug trainen - Rug oefeningen voor de sportschool & thuis

Een sterke en goed gedefinieerde rug verbetert niet alleen uw houding en algehele lichaamsbouw, maar speelt ook een cruciale rol bij uw dagelijkse activiteiten en atletische prestaties. Of je nu je rugspieren wilt versterken in de sportschool of op zoek bent naar effectieve thuisoefeningen voor je rug, hier zijn enkele motiverende tips en zweterige, effectieve rugoefeningen om je te helpen je doelen te bereiken.

We zullen veel geweldige rugoefeningen doornemen die je in de sportschool kunt doen en ook een goede sessie om je rug thuis te oefenen. Ook geven we tips over goede rugoefeningen met dumbbells en ook rek- en strekoefeningen en slimme oefeningen die je kunt doen om lage rugpijn te verminderen. Natuurlijk geven we je ook inspiratie en tips voor stijlvolle sportkleding voor de sessie. Succes met je rug workout!

Rug trainen in de sportschool

De sportschool heeft veel apparatuur en machines voor je rug workout, van dumbbells en barbells tot verschillende machines.

De beste rugoefeningen voor de sportschool omvatten een verscheidenheid aan oefeningen waarbij verschillende delen van de rugspieren betrokken zijn. Hier zijn enkele van de meest effectieve rugoefeningen die u kunnen helpen een sterke en goed ontwikkelde rug op te bouwen:

Rug trainen

Deadlift

Rug trainen

Lat Pulldown

Rug trainen

Cable Rows

Rug trainen

Barbell Rows

Rug trainen

Pull-ups (Chins)

Filter

Prijs

0 EUR

109.95 EUR

Duurzame producten

Geschikt voor sportMaat

Kleur

Materiaal


Patroon

Armlengte

KenmerkenConcept


Sorteren op

Rugoefeningen die je thuis kunt doen

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar de sportschool te gaan, dan zijn er natuurlijk genoeg rugoefeningen die je thuis kunt doen.

Gebruik je eigen lichaamsgewicht en elastiekjes en je kunt thuis een echt effectieve rug workout doen.

Doe 3 sets met 1 minuut rust tussen elke set.

Rug trainen

Lat pull met elastiekjes

Rug trainen

Wall angels

Rug trainen

Ruglift (Superman)

Rug trainen

Roeien met elastiek

Rug trainen

Back plank

Filter

Prijs

0 EUR

89.95 EUR

Duurzame producten

Geschikt voor sportMaat

Kleur

Materiaal


Multipack

Patroon

ArmlengteKenmerken

Concept


Sorteren op

Rug trainen

Rugoefeningen met dumbbells

Oefeningen als u lage rugpijn heeft

Als u lage rugpijn heeft, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en oefeningen te vermijden die de pijn kunnen verergeren. Bij lage rugpijn is het altijd aan te raden om een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

Hier zijn enkele rek- en versterkingsoefeningen die kunnen helpen bij het beheersen van lage rugpijn. Het is goed om te beginnen met minder herhalingen en geleidelijk de intensiteit te verhogen naarmate je kracht en comfort toenemen. Luister naar je lichaam!

Rug trainen
Rug trainen
Rug trainen

Trainingstips

Verwante artikelen

Training

Zou jij yoga ook eens willen proberen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen of welke oefeningen je moet doen? Welkom bij onze yogasessie voor beginners! Hier begeleiden we je door enkele eenvoudige yoga-oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Lees meer

Training

We willen je helpen de motivatie te vinden om te gaan trainen, zodat je de beste versie van jezelf kunt worden. Met deze 5 handige tips gaat dat zeker lukken!

Lees meer

Training

Trainen met kettlebells is zeer effectief en er zijn zo veel verschillende oefeningen die je kunt doen om allerlei delen van je lichaam te trainen.

Lees meer

Training

Begin je thuistraining met een effectieve en leuke sessie van 20 minuten.

Lees meer