Duurzaamheid

Producten op deze planeet brengen laat een voetafdruk achter. Dat is een onmiskenbaar feit. Onze ambitie is onze voetafdruk te beperken en samen met de branche voor positieve verandering te gaan. Björn Borg streeft naar de beperking van 1,5 graad opwarming en wil zijn uitstoot tegen 2030 halveren.

Daarnaast willen we jou, onze werknemers en ons winkelpersoneel beschermen. We streven ernaar enkel duurzame producten die lang meegaan aan te bieden, bewuste keuzes inzake transport en energie te maken en geen onnodige schade toe te brengen aan de natuur.

Mode is niet duurzaam. Punt uit.

Tegenwoordig zijn al onze kledingstukken gemaakt van minimaal 70% duurzamer materiaal of ondersteunen ze Better Cotton en haar missie om gemeenschappen die katoen produceren te helpen overleven en ontwikkelen, terwijl het milieu wordt beschermd en hersteld.

En we kunnen nog meer doen. Onze doelen zijn onder andere:

- dat 50% van ons tassenaanbod in 2023 en 100% in 2025 duurzamer moet zijn;

- 100% duurzame en gemakkelijk recyclebare materialen/constructies voor verpakkingen in 2023.

Help ons werken aan een betere toekomst door goed na te denken over de inhoud van jouw kledingkast en je aankopen. Door producten van hoge kwaliteit te kopen die jarenlang kunnen worden gebruikt. En door het product in te leveren of te recyclen zodra je het niet meer gebruikt.

Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Lees meer

Onze keuze voor duurzamere materialen en processen

Er zijn zoveel materialen en verschillende productietechnieken dat je hierin makkelijk de weg kwijt kunt raken. En dat komt omdat de textielindustrie steeds nieuwe, innovatieve materialen blijft ontwikkelen

Lees meer

Milieu

Als speler in de op een na grootste vervuilende industrie ter wereld, na olie, hebben we een heel speciale verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen

Lees meer

Was groener!

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer

Productie en mensenrechten

Björn Borg is al vele jaren lid van Amfori en past de Amfori BSCI Code of Conduct toe. Dit betekent dat de fabrieken die onze kleding produceren contractueel gebonden zijn om bepaalde voorschriften met betrekking tot mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden na te leven.

Lees meer

Onze winkels en verpakkingen

Alle interieurs en displays in de winkels van Björn Borg zijn gemaakt van recyclebare materialen, evenals onze tassen, hangers en reclameborden.

Lees meer