Duurzaamheid

1. Onze producten

Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken, voert ons duurzaamheidsteam strenge kwaliteitscontroles uit, waarbij de materialen gecontroleerd worden op pluizen, krimp en doorlopen van kleuren. Ook testen we de duurzaamheid van onze producten. Onze fabrieken worden tijdens en na de productie bezocht door onafhankelijke inspectiebedrijven. Zo zijn we in staat om hoge kwaliteitsnormen te waarborgen voor het naaiwerk en de pasvorm, en kunnen we garanderen dat er geen verboden chemicaliën worden gebruikt.

Al onze duurzame producten zijn gemarkeerd met het groene B. Tomorrow-logo, en het aandeel duurzame producten neemt voortdurend toe.

Afgezien van het B. Tomorrow-logo, zul je af en toe twee andere symbolen op onze B. Tomorrow-producten aantreffen. Deze worden gebruikt om te verduidelijken waarom dat product tot de B.Tomorrow-lijn behoort. Is het omdat het van duurzaam materiaal is gemaakt of dat het via een duurzaam proces is geproduceerd? Of allebei?

Sustainably sourced material

Wanneer je dit symbool ziet, is het product gemaakt van minimaal 70% duurzaam materiaal (qua gecombineerd gewicht van buitenzijde, voering en vulling).

We beschouwen een materiaal als duurzaam wanneer het gemaakt is van hernieuwbare bronnen en/of via een duurzaam proces, en wordt gekweekt en geproduceerd met methoden die een minder negatieve impact op de aarde hebben dan de gebruikelijke alternatieven.

Op deze website vind je meer informatie over de verschillende duurzame materialen die we gebruiken.

Sustainable technology

Een product met dit symbool geeft aan dat 100% van de stof aan de buitenkant (qua oppervlak) is bedrukt en/of geverfd met methoden die aanzienlijk minder water en/of chemicaliën gebruiken dan de gangbare alternatieven. Dit kan zijn door gebruik van een speciale technologie, of gewoon doordat het product niet is geverfd.

Verwante artikelen

2. Duurzame materialen

Er zijn zoveel materialen en verschillende productietechnieken dat je hierin makkelijk de weg kwijt kunt raken. En dat komt omdat de textielindustrie steeds nieuwe, innovatieve materialen blijft ontwikkelen

Lees meer

3.Milieu

Als speler in de op een na grootste vervuilende industrie ter wereld, na olie, hebben we een heel speciale verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen

Lees meer

4. Was groener!

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer

5. Productie en mensenrechten

Björn Borg is al vele jaren lid van Amfori en past de Amfori BSCI Code of Conduct toe. Dit betekent dat de fabrieken die onze kleding produceren contractueel gebonden zijn om bepaalde voorschriften met betrekking tot mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden na te leven.

Lees meer