Duurzaamheid

3.Milieu

Als speler in de op een na grootste vervuilende industrie ter wereld, na olie, hebben we een heel speciale verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen. Mensen zullen altijd kleding nodig hebben, en we kunnen bijdragen aan veranderingen door actie te ondernemen om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. We ontwerpen al onze producten al als een duurzame keuze en we proberen altijd een goede duurzame optie voor materialen te vinden.

Chemicaliën

We volgen de chemische voorschriften van de Europese Unie, REACH, en handhaven ook een verbod op de zogenaamde zeer zorgwekkende stoffen (Substances of Very High Concern, SVHC-stoffen), een soort grijze lijst van stoffen die wettelijk zijn toegestaan, maar waarvan wordt vermoed dat ze schadelijk zijn.

CO2-voetafdruk

We streven langetermijndoelen na en zoeken voortdurend naar manieren om onze CO2-uitstoot te verminderen. Een groot deel van onze CO2-uitstoot (48%) is afkomstig van het transport van producten.

Onze CO2-voetafdruk is tussen 2013 en 2018 met 43% gedaald, voornamelijk als gevolg van een daling in het gebruik van luchttransport, dat nu nog slechts 2 procent van ons totale goederenvervoer vertegenwoordigt

Andere gebieden die deel uitmaken van onze CO2-voetafdruk, zijn onze eigen zakenreizen (29%), onze gebouwen (winkels, kantoren: 21%) en kantoorbenodigdheden (2%). Onze werkgerelateerde vluchten hebben een aanzienlijke impact op het milieu. Wel moet opgemerkt worden dat de uitstoot als gevolg van onze zakelijke vluchten daalde tot minder dan de helft in 2018 in vergelijking met 2013, en we zijn van plan deze trend voort te zetten.

Water

De traditionele kledingproductie gebruikt veel water, vooral om garens, draden en stoffen te verven. Als het gaat om watergebruik, zijn we constant op zoek naar nieuwe materialen en technologieën die minder water nodig hebben bij de productie. Een voorbeeld van dergelijke technologie is solution dye; een verftechniek die geen water behoeft en aanzienlijk minder chemicaliën vereist dan het normale verfproces. Digitale druk is ook een zeer efficiënte manier om zowel water, elektriciteit als materialen te besparen. Wil je meer weten over onze duurzame materialen en processen, klik dan hier.[link]

Verwante artikelen

1. Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Lees meer

2. Duurzame materialen

Er zijn zoveel materialen en verschillende productietechnieken dat je hierin makkelijk de weg kwijt kunt raken. En dat komt omdat de textielindustrie steeds nieuwe, innovatieve materialen blijft ontwikkelen

Lees meer

4. Was groener!

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer

5. Productie en mensenrechten

Björn Borg is al vele jaren lid van Amfori en past de Amfori BSCI Code of Conduct toe. Dit betekent dat de fabrieken die onze kleding produceren contractueel gebonden zijn om bepaalde voorschriften met betrekking tot mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden na te leven.

Lees meer