be(nl) /
Duurzaamheid

Milieu

Milieu

Bij Björn Borg trainen we om te leven, en we leven om mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. Alles wat we doen, doen we met passie en een winnaarsmentaliteit. We doen ons best om geweldige producten naar deze wereld te brengen, in de vorm van kleding, schoenen en accessoires van zorgvuldig geselecteerde materialen en met een hoge kwaliteit die ervoor zorgt dat ze lang meegaan.

We werken er hard aan om bij te dragen aan verandering door actie te ondernemen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Ons belangrijkste duurzaamheidsdoel is om onze absolute CO2-voetafdruk in 2030 met 50% te verminderen, waarbij 2020 gebruikt wordt als referentiejaar.

Er is dus nog veel te doen want de productie van producten is gewoon schadelijk voor onze planeet. En dat is een feit. We moeten nieuwe oplossingen vinden om bij te dragen aan een beter milieu.

Onze hele waardeketen is betrokken bij deze reis en alle werknemers hebben elk jaar een functioneel "groen" doel om betrokken te zijn en impact te hebben. Het kan van alles zijn, van duurzaamheidsdoelen gerelateerd aan het werk, tot met de fiets naar het werk gaan in plaats van met de auto, of verschillende manieren vinden om de eigen uitstoot in het dagelijks leven te verminderen.

Enkele focusgebieden waar we momenteel naartoe werken:

  • 100% meer duurzaam geproduceerde producten, wat betekent dat minstens 70% van het gewicht ervan bestaat uit een duurzamer geproduceerd materiaal of dat het het Better Cotton-initiatief ondersteunt. Lees hier meer over de definitie.

  • 100% meer duurzaam geproduceerd materiaal, bijvoorbeeld kleding gemaakt van 100% materiaal met minder milieueffect, of dat het het Better Cotton-initiatief ondersteunt. Lees hier meer over de definitie.

  • 100% meer duurzaam geproduceerde en gemakkelijk recyclebare materialen/constructies gebruikt voor verpakkingen.

Milieu

Chemicaliën

Milieu

Onze totale uitstoot in 2023

MILIEU

Water

Verwante artikelen

Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Lees meer

Onze keuze voor meer duurzaam verkregen materialen en processen

Er zijn zoveel materialen en verschillende productietechnieken dat je hierin makkelijk de weg kwijt kunt raken. En dat komt omdat de textielindustrie steeds nieuwe, innovatieve materialen blijft ontwikkelen

Lees meer

Kleding wassen - Sportkleding & ondergoed wassen

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer

Productie en mensenrechten

Björn Borg is al vele jaren lid van Amfori en past de Amfori BSCI Code of Conduct toe. Dit betekent dat de fabrieken die onze kleding produceren contractueel gebonden zijn om bepaalde voorschriften met betrekking tot mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden na te leven.

Lees meer