Guide / Training

Ga voor laagjes – Altijd warm voor outdooractiviteiten

Wandelingen op koude herfstdagen, een barbecue-avond in het bos en natuurlijk zweterige trainingssessies en lange hardloopsessies in de frisse buitenlucht.

Het is weer herfst! Gelukkig kun je op ons vertrouwen om je buiten warm te houden op koudere dagen. Ontdek welke items je het beste in dit seizoen kunt dragen en hoe je ze combineert tot een look die je zowel voor intensieve trainingen als andere outdooractiviteiten kunt inzetten.

Trainingskleding voor outdooractiviteiten en -hardloopsessies in de herfst

De basislaag - Heren

Een flexibele, comfortabele en warme legging maakt een hardloopsessie op een koude herfstochtend zoveel fijner. Het materiaal op basis van gerecycled polyester en elastaan is elastisch en houdt je warm. Onze legging heeft ook nog eens een goede pasvorm en is zeer functioneel. Handig detail is bijvoorbeeld het zakje voor je smartphone. Draag onder de legging een van onze performance boxers. Deze flexibele modellen zijn speciaal ontworpen om in te trainen en bevatten Hydro Pro, een materiaal dat je heerlijk drooghoudt.

Combineer dit met een luchtig en dun T-shirt van sneldrogend materiaal op basis van koffiedik en plastic flessen. Ja je leest het goed en dat alles dankzij de S.Café®-technologie. Dus goed voor jezelf en het milieu.

Heb je nogal snel last van ijskoude armen? Draag dan een T-shirt met lange mouwen van sneldrogend materiaal, de perfecte keuze als eerste laag.

De basislaag - Dames

Voor dames is een sportbeha die de juiste ondersteuning biedt onmisbaar voor work-outlooks binnen of buiten. Ga voor een goede ondersteuning die je bewegingen niet hindert, comfort biedt, je in alles volgt en de kans op blessures vermindert.

Ook voor dames hebben we natuurlijk een warme winterlegging van geborsteld materiaal om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit stijlvolle model heeft een comfortabele hoge taille en diverse handige details, waaronder blinde ritsen en een zakje voor je smartphone.

Draag over je sportbeha een zachte, geribde tanktop of een slim-fit T-shirt van een sneldrogend materiaal met een nauwsluitende pasvorm.

En voor de koukleumen heeft onze dameslijn ook T-shirts met lange mouwen die als eerste laag kunnen worden gedragen. Deze hebben een nauwsluitende pasvorm en een zachte, licht geborstelde binnenkant.

De tussenlaag - Heren

Nu komen we bij de tussenlaag voor heren. Over je T-shirt is de Borg Midlayer Half Zip, met zijn hoge kraag en langere mouwen met duimgaten, een perfecte keuze. Wil je toch liever iets dat wat ruimer zit? Ga dan voor een hoodie of een oversized sweatshirt. Hiermee zit je altijd goed.

Ga je voor een sweater met lange mouwen als eerste laag, dan is onze fleece bodywarmer een uitstekende keuze. Vooral als het buiten nog niet superkoud is. Draag naarmate de dagen kouder worden nog een windjack onder de bodywarmer voor extra warmte.

De tussenlaag - Dames

De volgende laag over je tanktop of T-shirt kan een tussentrui zijn. Zoals de naam al verraadt, is dit een perfecte tussenlaag voor dames, met een hogere kraag en rits om de warmte makkelijk te reguleren.

Ga je voor een T-shirt met lange mouwen als eerste laag, dan is een hoodie of sweatshirt een fijne optie als extra laagje wanneer het buiten koud is.

De buitenste laag - Heren

Voeg een windjack aan je hardlooplook toe om deze compleet te maken. Een dun windjack voor je trainingssessies van sneldrogend, ademend materiaal met een ventilatieopening op de rug van mesh die het vocht doorlaat. Diverse handige details, waaronder de opening op de mouw voor het horloge, maken dat dit model perfect is voor outdoortrainingen.

Het fleecejack is ook perfect als outerwear voor outdoorsessies bij de sportschool, je dagelijkse hardloopsessies, wandelingen en meer. Kortom, een musthave voor een actieve levensstijl. Handige zakken voor je smartphone en andere essentials geven dit item extra functionaliteit. En het feit dat dit jack gemaakt is van 100% gerecycled materiaal is een absoluut pluspunt.

Voeg op extra koude dagen een muts toe en blijf zo van top tot teen heerlijk warm.

De buitenste laag - Dames

Je kunt je hardloopoutfit het best afronden met een windjack als laatste laag. Deze dunne jacks zijn gemaakt om in te sporten. Ze laten niet alleen vocht door maar drogen ook snel op, wat ze perfect maakt voor koud weer. Onze jacks zijn stijlvol en zijn voorzien van slimme functies en reflecterende prints als extra detail. Je kunt ze ook prima dragen voor een dagje stad of een wandeling in het bos.

Nog een optie die je zowel voor je dagelijkse hardloopsessies als een intensieve outdoorsessie kunt inzetten is het fleecejack. Een warm jack met een hoge kraag en een lagere taille, gemaakt van sneldrogend en ademend materiaal. Maar ook onze Sthlm Fleece Hood is een aanrader. Dit is een fijne en warme fleecetrui in een hoodiemodel.

Voeg op extra koude dagen een muts toe als finishing touch en blijf zo van top tot teen heerlijk warm.

Het lagenprincipe – ideaal voor outdooractiviteiten in de herfst

Het lagenprincipe is essentieel als je in de herfst en winter buiten optimaal wilt trainen. Heb je het te warm dan trek je een laagje uit. Heb je het koud dan voeg je gewoon een extra laagje toe. Kortom, gemakkelijk en praktisch. En natuurlijk neem je al je extra kleding en gear mee in een tas van Björn Borg.

Ontdek meer artikelen en doe inspiratie op voor onder andere hardloopkleding, comfortabele joggingpakken en stijlvolle gym sets.

Verwante artikelen

Training

Circuit training - 6 effectieve oefeningen

Circuit training met 6 effectieve oefeningen die het hele lichaam trainen.

Lees meer

Training

Mindfulness - Ontspanningsoefeningen om stress te verminderen

Leer meer over hoe je jouw welzijn kunt verhogen en je mentale gezondheid kunt verbeteren door middel van mindfulness.

Lees meer

Guide / Training

Train boksen met ons bij Björn Borg

Leer meer over boksen, bokstermen, stoten & combinaties, en sluit je aan om te zien hoe het eruitziet tijdens een van onze trainingssessies.

Lees meer

Guide / Training

Padelregels & slimme tips

Hier kun je de padelregels leren en slimme tips krijgen om je spel op de baan te verbeteren.

Lees meer