Duurzaamheid

6. Onze winkels en verpakkingen

Onze winkels en verpakkingen

Alle interieurs en displays in de winkels van Björn Borg zijn gemaakt van recyclebare materialen, evenals onze tassen, hangers en reclameborden.

De energie die in de meeste van onze Zweedse winkels wordt gebruikt, is hernieuwbaar, maar tot nu toe is het gebruik van hernieuwbare energie nog niet doorgevoerd in de winkels op onze andere markten.

Sinds vorig jaar maken we gebruik van duurzame tassen voor alle leveringen van producten uit onze webshop, behalve voor ondergoed omdat deze een probleem gaven bij de post. Deze tassen zijn 100% klimaatneutraal dankzij klimaatcompensatie door middel van gecertificeerde boomplantages in Colombia en een boomplantageproject met het Golden Standard-keurmerk. De zakken dragen ook het ÅterBära™-keurmerk, zijn gemaakt van gerecycled materiaal afkomstig van een gecertificeerde fabriek in Europa en door de FTI aangemerkt als zijnde geschikt voor recycling.

Op de verpakkingen van ons ondergoed, tref je het FSC-logo aan.

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profitorganisatie die verantwoord beheer van de bossen in de wereld promoot, en die van bos afgeleide producten certificeert die ze milieuvriendelijk achten

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profitorganisatie die verantwoord beheer van de bossen in de wereld promoot, en die van bos afgeleide producten certificeert die ze milieuvriendelijk achten.

Verwante artikelen

1. Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Lees meer

2. Duurzame materialen

Er zijn zoveel materialen en verschillende productietechnieken dat je hierin makkelijk de weg kwijt kunt raken. En dat komt omdat de textielindustrie steeds nieuwe, innovatieve materialen blijft ontwikkelen

Lees meer

3.Milieu

Als speler in de op een na grootste vervuilende industrie ter wereld, na olie, hebben we een heel speciale verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen

Lees meer

4. Was groener!

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer