be(nl) /
Training

7 effectieve Yin Yoga houdingen

Ben je op zoek naar een diepere ervaring van ontspanning en innerlijke kracht? Yin yoga is wellicht de oplossing voor jou. Deze rustige en meditatieve yogastijl richt zich op het strekken en versterken van het bindweefsel in het lichaam, terwijl het de kalmte en balans in de geest bevordert.

Laat Björn Borg je begeleiden tijdens een yogasessie van 30 minuten met 7 effectieve yin yoga houdingen en ervaar hoe deze yoga poses je kunnen helpen ontspannen en zowel lichaam als geest versterken.

Wat is Yin-yoga?

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het strekken en versterken van het bindweefsel in het lichaam. Yin yoga richt zich op het creëren van balans en flexibiliteit in het bindweefsel, de ligamenten en pezen van het lichaam in plaats van op het versterken van de spieren.

Yin yoga heeft verschillende voordelen, waaronder verhoogde mobiliteit, verbeterde houding, verminderde stress, betere ademhaling en een groter bewustzijn van lichaam en geest. Deze yogastijl is met name geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een meditatieve en ontspannen beoefening en die een aanvulling willen vormen op de meer fysiek veeleisende yogastijlen.

Hier zijn 4 kenmerken als het gaat om Yin Yoga:

  • Langdurige posities: Tijdens een yin yogasessie worden yogaposities gedurende langere tijd vastgehouden, meestal 3-5 minuten of langer. Dit geeft het bindweefsel de tijd om uit te rekken en spanning los te laten.

  • Zachte houdingen: De houdingen bij yin yoga zijn vaak zacht en worden gedaan met ontspannen spieren. Het gaat erom het eigen gewicht en de zwaartekracht van het lichaam het werk te laten doen.

  • Ontspanning en bewustzijn: Yin yoga stimuleert ontspanning en bewuste aanwezigheid. Het is gebruikelijk om tijdens yin yogasessies ademhalingstechnieken en meditatie te gebruiken om de ervaring te verdiepen.

  • Diepe stretch: De posities zijn vaak gericht op de heupen, rug en liezen, waar het bindweefsel en de gewrichten het meest waarschijnlijk verstijven en strakker worden. Dit kan de mobiliteit helpen vergroten en de spanning in deze gebieden verminderen. Een perfecte sessie om bijvoorbeeld na een lange werkdag te doen.

Zittende vooroverbuiging (Caterpillar)

Vlinder (Butterfly)

Dragon Pose

Yin Squat (Malasana Variation)

Warrior II Pose (Virabhadrasana II)

Sphinx Pose

Child's Pose (Extended)

Onthoud: Het is belangrijk om yin yoga en elke andere vorm van yoga aan te passen aan je eigen lichaam en niveau. Veel posities kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften en beperkingen. Luister naar je lichaam en beleef een ontspannen moment op de mat.

Filter

Prijs

0 EUR

89.95 EUR

Duurzame producten

Geschikt voor sportMaat

Kleur

Materiaal


Multipack

Patroon

ArmlengteKenmerken

Concept


Sorteren op

Vind de look voor de yogasessie

Hier bij Björn Borg vind je stijlvolle en comfortabele yogakleding die de ervaring zo mogelijk nog mooier maakt. In ons assortiment vind je leuke sportbh's en sportleggings, maar ook leuke tanktops en uiteraard ook onze eigen yogamat en yogatas.

Benieuwd naar meer yoga? Bekijk ook onze yogasessie voor beginners.

Verwante artikelen

Collections / Guide

De yogakleding van Björn Borg is perfect voor alle soorten yoga en is ook geschikt voor andere trainingen en alledaags voor een stijlvolle, relaxte look.

Lees meer

Collections / Guide

Laat je inspireren en ontdek onze grote selectie van trainingssets voor dames, heren en kinderen en vind je nieuwe favorieten!

Lees meer

Training

Zou jij yoga ook eens willen proberen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen of welke oefeningen je moet doen? Welkom bij onze yogasessie voor beginners! Hier begeleiden we je door enkele eenvoudige yoga-oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Lees meer

Training

Trainen met kettlebells is zeer effectief en er zijn zo veel verschillende oefeningen die je kunt doen om allerlei delen van je lichaam te trainen.

Lees meer