Training

Circuit training - 6 effectieve oefeningen

Circuittraining is een leuke trainingsvorm die zowel cardio als kracht combineert. Je voert alle oefeningen achter elkaar uit met ofwel heel korte rustpauzes, of bij voorkeur helemaal geen rust.

Hier is een circuit training met 6 effectieve oefeningen die het hele lichaam trainen.

Warm up met bijvoorbeeld een paar minuten joggen op de loopband en wat armkringen en walk outs om het lichaam op te warmen.


Doe ofwel 10 herhalingen per oefening en ga direct door naar de volgende, of 1 minuut per oefening en begin dan aan de volgende.

Doe 3 rondes met 1-2 minuten rust tussen elke set.

Circuit training

Burpees

10 herhalingen x 3 sets of 1 min x 3 sets

Circuit training

Dips

10 herhalingen x 3 sets of 1 min x 3 sets

Circuit training

Squat jumps

10 herhalingen x 3 sets of 1 min x 3 sets

Circuit training

Biceps Curl

10 herhalingen per arm x 3 sets of 1 min x 3 sets

Circuit training

Row

1 minuut x 3 sets

Circuit training

Lunges

10 herhalingen per been x 3 sets, alternatief 1 min x 3 sets

Wat is circuit training en wat zijn de voordelen?

Circuittraining is een leuke vorm van beweging die zowel conditie als kracht combineert. Je voert alle oefeningen achter elkaar uit, met zeer korte of helemaal geen rust tussen de oefeningen. Het wordt een snelle en effectieve training die zowel je spieren als je hartslag zal uitdagen. Hier zijn slechts enkele van de voordelen:

  • Plezier - Circuittrainingen zijn veelzijdig en leuk en je kunt verschillende oefeningen combineren om er een echt goede training van te maken voor het hele lichaam.


  • Flexibel - Circuit training kun je zowel thuis als in de sportschool uitvoeren, met of zonder apparatuur, en ook op verschillende manieren. Kies of je een aantal herhalingen van een oefening wilt doen of dat je een getimede circuitsessie wilt doen waarbij je elke oefening een bepaalde tijd doet. Waarom strijd je niet tegen jezelf en wed je op het voltooien van een bepaald aantal herhalingen in een bepaalde tijd?

  • Snel en efficiënt - Circuit training is een snelle en efficiënte trainingssessie - perfect als je weinig tijd hebt maar toch je hele lichaam op een efficiënte manier wilt trainen.


  • Verbetert de spiergroei en de gezondheid van het hart - Door hoge herhalingen met korte rustpauzes te doen, worden de langzaam samentrekkende spiervezels getraind en gaat u langer mee, wat de spiergroei helpt vergroten. De constant hoge hartslag tijdens de sessie versterkt het hart en verbetert uw longcapaciteit.


  • Aanpasbare training - Circuittraining is zeer aanpasbaar en geschikt voor zowel beginners als ervaren. Begin bij jezelf en pas oefeningen, herhalingen en tijd aan en verhoog deze naarmate je sterker wordt.


    Wil je meer tips over intensief trainen? Bekijk dan onze artikelen met een HIIT sessie en Tabata training.

Verwante artikelen

Guide / Training

Krachttraining - Thuis workout

Deze trainingsessie bevat een opwarmgedeelte gevolgd door 7 effectieve oefeningen voor krachttraining thuis, die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd met lichaamsgewicht en perfect zijn voor thuisoefeningen.

Lees meer

Training

HIIT training - HIIT workout voor iedereen

Tips voor effectieve HIIT-oefeningen om leuke HIIT-workouts te creëren.

Lees meer

Training

Tabata-oefeningen - Effectieve Tabata-training voor iedereen

Hier komt een ongeveer dertig minuten durende Tabata-sessie met effectieve Tabata-oefeningen.

Lees meer

Training

Bilspieren trainen - Billen oefeningen thuis & in de gym

Hier zijn enkele inspirerende en nuttige tips om je billen en bilspieren te trainen.

Lees meer