be(nl) /
Duurzaamheid

Hoogtepunten uit het Björn Borg duurzaamheids-rapport 2023

Om bij te dragen aan een betere toekomst, richten we ons op het maken van veranderingen waar we de grootste impact kunnen hebben. Door passie, een winnende houding en hard werken zijn we vastbesloten om een bedrijf te runnen met het diepste respect voor mens en natuur.

Onze producten zijn ontworpen om de trendcycli te overleven door hoogwaardige, tijdloze ontwerpen, meer duurzaam geproduceerde materialen, en betere transport- en productieprocessen. Onze bredere duurzaamheidsdoelen pakken de uitdagingen aan die worden gesteld door klimaatverandering en we hebben enkele geweldige hoogtepunten uit ons laatste Duurzaamheidsrapport 2023. Lees er hier meer over!

DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2023

Een paar woorden van onze CEO

DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2023

Head of Sustainability over enkele hoogtepunten van 2023

DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2023

Duurzaamheid Hoogtepunten 2023

DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2023

Focusgebieden voor 2024 en daarna

Als we praten over de toekomst, hebben we het vaak over "A better tomorrow" en we werken hard en met een sterke focus op duurzaamheid om jaar na jaar de uitstoot te verminderen.

Er is ook een grotere focus op het verminderen van alle nieuwe vezels en het waarborgen van een langdurige duurzame werkomgeving. Onze beste manier om waarde te creëren is door de klimaatverandering te bestrijden via onze gehele waardeketen - van productie en transport tot ontwerp en verkoop.

Enkele van onze belangrijkste focuspunten:

  • Meer en beter verkregen materiaal voor producten en verpakkingen

  • Toenemend aandeel groene energie

  • Energie-efficiëntie en verbetering van productieprocessen

Onze klimaatacties zijn ontworpen om te voldoen aan het doel van het Parijse Akkoord van 1,5° volgens de STICA-methode - Swedish Textile Initiative for Climate Action. Onze duurzaamheidsroutekaart wordt jaarlijks herzien en omvat onze ambitie om onze voetafdruk te beperken en te verkleinen.

Een materiaal of een productieproces kan nooit 100% duurzaam zijn. Maar we geloven dat door meer duurzaam verkregen materialen aan te schaffen en productieprocessen te verbeteren, we onze koolstofvoetafdruk aanzienlijk kunnen verminderen.

DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2023

Hoogtepunten van 2024

Duurzaamheidsrapport 2023

Duurzame mensen & een winnend concept met ons Train to live DNA

Verwante artikelen

Duurzaamheid / Interviews

Praat mee met ons hoofd Duurzaamheid, Sofia Svensson, over groene energie in fabrieken.

Lees meer

Björn Borg Sustainability Report 2022 - Highlights

In our sustainability report for 2022, you can read about our work, projects and wins that took place during the year and what our focus is going forward. Here we will go through a couple of our highlights from 2022.

Lees meer

Duurzaamheid

Al onze zwembroeken voor kinderen en de overgrote meerderheid van onze zwembroeken voor heren zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Lees meer

Duurzaamheid

Heb je je wel eens afgevraagd welk traject een product aflegt voordat jij het in handen krijgt? Er is een hele keten van mensen betrokken bij het verduurzamen van onze producten, van de ontwerpfase tot de productie en het vervoer.

Lees meer