Duurzaamheid

Ontdek 100% gerecyclede zwembroeken

Als het gaat om duurzaamheid, en dan in het bijzonder duurzame kleding, is de materiaalkeuze een zeer belangrijke factor. Verschillende materialen en technieken dragen bij tot een grotere of juist kleinere impact op het milieu. De keuze voor gerecyclede materialen bevordert een kringloop waarbij de materialen een nieuw leven krijgen in de vorm van nieuwe producten, in plaats van op de afvalberg, in de natuur of in zee te belanden.

Al onze zwembroeken voor kinderen en de overgrote meerderheid van onze zwembroeken voor heren zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Gerecycled polyester

Door zwemkleding van gerecyclede PET-flessen te maken, redden we plastic van de afvalberg en uit de natuur en oceanen. In plaats daarvan geven we ze een nieuw leven in nieuwe producten die jij lang kunt dragen.

Maar gerecycled polyester biedt nog meer voordelen, zoals:

  • Bij de productie wordt minder water en tot 50% minder energie gebruikt.

  • Produceert ongeveer 30% minder CO2 in vergelijking met nieuw polyester.

  • Gerecycled polyester is ontzettend veelzijdig en wordt gebruikt in allerlei producten, van versteviging van autobanden tot kleding en woningdecoratie.

REPREVE® Our Ocean™

Voor veel van onze zwembroeken met patroon wordt REPREVE® Our Ocean™ gebruikt. Dit is een hoogwaardige collectie vezels en hars afkomstig van flessen die anders hoogstwaarschijnlijk in zee zullen belanden. REPREVE® is ’s werelds toonaangevende merk voor gerecyclede hoogwaardige vezels.

Voor de productie van deze vezels worden kunststoffen ingezameld die anders hoogstwaarschijnlijk in zee zullen belanden. Dit gebeurt in ontwikkelingslanden of gebieden waar officiële afval- of recyclesystemen ontbreken.

Na het inzamelen worden de flessen door een onafhankelijke derde partij gekeurd. De flessen doorlopen vervolgens het REPREVE®-recyclingproces en krijgen uiteindelijk de zogenaamde U Trust™ FiberPrint-traceertechnologie.

Op die manier maakt REPREVE® maakt van plastic flessen gecertificeerd en traceerbaar kwaliteitsgaren.

Elkaar vinden in recyclen

Stijlvol gekleed gaan op het strand of bij het zwembad kan heel eenvoudig in gerecyclede kleding. En dan kun je ook nog je zwemkleding voor volwassenen en kinderen op elkaar afstemmen. Laat je inspireren en vind hier je favorieten. En bekijk ook eens onze Mini Me-collectie voor nog meer tips over kleding voor kinderen en volwassenen die perfect bij elkaar past.

Verwante artikelen

Duurzaamheid

Duurzaamheid van idee tot product

Heb je je wel eens afgevraagd welk traject een product aflegt voordat jij het in handen krijgt? Er is een hele keten van mensen betrokken bij het verduurzamen van onze producten, van de ontwerpfase tot de productie en het vervoer.

Lees meer

Duurzaamheid

Better Together

Making products is not sustainable. Period. We can make it better though.

Lees meer

Guide / Ondergoed-gids

Premium Cotton Stretch (Core)

De Core-lijn is ons meest iconische ondergoed met een luxueuze feel.

Lees meer

Collections / Find your Tribe / Training

Train to live

Bij Björn Borg trainen we graag. Niet om wereldkampioen te worden, maar om de beste versie van onszelf te worden. We leven niet om te trainen, we trainen om te leven.

Lees meer