be(nl) /
Duurzaamheid

Onze keuze voor meer duurzaam verkregen materialen en processen

Onze keuze voor meer duurzaam verkregen materialen en processen

Door reguliere materialen te vervangen door duurzamere varianten en voor verf- en drukopties te gaan die minder schadelijk zijn voor de natuur, zijn we in staat om zowel onze ecologische voetafdruk te verkleinen als het verbruik van water, energie en chemicaliën te verminderen.

Onze classificatie voor een meer duurzame keuze is dat het product gemaakt moet zijn van minimaal 70% duurzamer verkregen materiaal, of als het de BCI-boeren steunt.

Sommige producten hebben een buitenlaag die volledig bedrukt of geverfd is met methoden die aanzienlijk minder water en/of chemicaliën gebruiken dan de gangbare methoden. De implementatie van deze methoden is aan de gang en we proberen altijd nieuwe energiebesparende methoden en processen te vinden.

Op basis van de materiaalclassificatie, is onze hele assortiment kleding nu een duurzamere keuze. Voor onze schoenen gaan we gebruikmaken van gerecycled polyester, biologisch katoen, natuurlijk rubber, gerecycled rubber, LWG-leer en andere materialen. Wat betreft onze tassen is ons doel dat alle tassen tegen 2025 duurzamer worden verkregen. Materialen zoals bioacetaat worden gebruikt voor onze brillen en ze zijn ook ISO14001- en 9001-gecertificeerd.

Biologisch katoen

Supima® Cotton

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester is gemaakt van vezels afkomstig van plastic flessen en andere kunststoffen, waardoor we minder afhankelijk zullen zijn van hoogwaardige kunststoffen en de CO2-uitstoot zal worden teruggebracht.

Gerecyclede polyamide

Gerecyclede polyamide is een materiaal dat wordt gerecycled uit afval, zoals visnetten en tapijten uit de zee, maar ook restafval van de productie wordt gebruikt. Op deze manier worden de natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden en wordt er minder afgevoerd naar de stortplaatsen.

REPREVE® Our Ocean™

Voor veel van onze bedrukte zwemshorts gebruiken we REPREVE® Our Ocean™. Deze vezels zijn gemaakt van plastic afval dat verzameld is langs de kust in ontwikkelingslanden of gebieden waar geen afval- of recyclingsystemen zijn. Het afval wordt gereinigd, afgebroken, gecertificeerd door een derde partij en omgezet in premium vezels. En jij zwemt zo in een schonere oceaan!

REPREVE® Our Ocean™ Unifi, Inc.

Carvico (Polyamide stof van Italiaans merk)

Onze Carvico-stoffen ondersteunen Healthy Seas, een initiatief dat zwerfvuil uit de wateren van onze planeet verwijdert. Healthy Seas werkt samen met vissersgemeenschappen om preventieve maatregelen af ​​te dwingen.

Lees meer over Carvico.

TENCEL™

TENCEL™ is gemaakt van cellulosepulp dat afkomstig is van duurzame boomkwekerijen. Aan de productie hiervan komen heel weinig energie en natuurlijke hulpbronnen te pas. Het is volledig biologisch afbreekbaar waardoor er minder chemicaliën in de natuur terechtkomen.

TENCEL™ is een handesmerk van Lenzing AG. TENCEL™ Lyocell.

LENZING™ ECOVERO™ Viscose

LENZING™ ECOVERO™-vezels afgeleid van certificeerbare, hernieuwbare houtbronnen en geproduceerd met aanzienlijk minder gebruik van fossiele grondstoffen en water dan generieke viscose. De LENZING™ ECOVERO™-viscosevezels zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel voor textielproducten.

LENZING™ en ECOVERO™ zijn handelsmerken van Lenzing AG. Lees meer over LENZING™ ECOVERO™.

Leather Working Group

Onze betere processen

We aRe SpinDye®

We aRe SpinDye® is een verfproces waarbij 75% minder water en 90% minder chemicaliën worden gebruikt dan bij reguliere verfmethoden. Je bespaart dus energie en vermindert de CO2-uitstoot. Het resultaat is een was- en zonbestendige kleur die veel langer mooi blijft dan stoffen die geverfd zijn met enorm veel water. Kortom, een win-winproces!

Lees hier meer over WrSD.

High IQ® Lasting Color ECO (Avitera)

High IQ® Lasting Color ECO maakt gebruik van AVITERA SE-technologie, een revolutionaire kleurstof die tot 50% minder water en energie gebruikt tijdens het verfproces in vergelijking met conventionele kleurstoffen. En dus ook een veel lagere CO2-uitstoot heeft.

Lees hier meer over High IQ®.

BIONIC-FINISH® ECO

BIONIC-FINISH® ECO is het werk van moeder natuur gereproduceerd op textiel en kleding om ons tegen water te beschermen. De technologie is een niet-gehalogeneerde, APEO-vrije, fluoride-vrije waterafstotendheid, resulterend in kledingstukken gemaakt voor ultieme prestaties in harmonie met de natuur.

BIONIC-FINISH® ECO is een handelsmerk van RUDOLF GROUP, Germany. Lees hier meer over BIONIC-FINISH® ECO.

Digitale print

Een op inkjet gebaseerde methode om kleuren rechtstreeks op de stof te drukken. Dit verlaagt het water-, energie- en materiaalverbruik aanzienlijk.

We maken ook gebruik van sublimatiedruk, een tweestaps digitale drukmethode voor het overbrengen van afbeeldingen op stoffen.

Samenwerking met Better Cotton

Better Cotton

Verwante artikelen

Onze producten

Onze producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. We waken er voortdurend over dat we op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.

Lees meer

Milieu

Als speler in de op een na grootste vervuilende industrie ter wereld, na olie, hebben we een heel speciale verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen

Lees meer

Kleding wassen - Sportkleding & ondergoed wassen

De wasmachine verbruikt veel energie en produceert jaarlijks tonnen aan broeikasgassen. Hoe hoger de temperatuur, des te meer bijproducten er vrijkomen in de atmosfeer van de aarde.

Lees meer

Productie en mensenrechten

Björn Borg is al vele jaren lid van Amfori en past de Amfori BSCI Code of Conduct toe. Dit betekent dat de fabrieken die onze kleding produceren contractueel gebonden zijn om bepaalde voorschriften met betrekking tot mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden na te leven.

Lees meer