be(nl) /
Collections / Guide

Hardloopkleding voor de winter

Wat moet ik dragen als ik in de winter buiten train en hardloop? Een vraag die velen zich zeker hebben gesteld tijdens de herfst en winter als de temperaturen zijn gedaald maar je wel buiten wilt blijven sporten. Het is uiteraard wel belangrijk dat je niet bevriest en het te koud krijgt. Je kunt stijf worden in je lichaam en spieren, wat tot blessures kan leiden, maar je wilt het ook niet te warm, zweterig en oncomfortabel krijgen.

Er is veel sportkleding die geschikt is voor de winter, van warme winterleggings voor tijdens het hardlopen, praktische tussenlagen, hardloopjassen en -vesten tot comfortabele mutsen. Bij Björn Borg begeleiden we je in de goede richting en geven we je onderweg tips, zodat jouw buitentraining en hardlopen in de winter zowel prettig, efficiënt als leuk zal zijn.

Winterlegging voor hardlopen

Laat de winterkou uw hardlooptrainingen niet tegenhouden en investeer in een mooie, verwarmende winterlegging voor dames. Deze legging is speciaal ontworpen om je warm en comfortabel te houden als de temperatuur daalt.

Hardloopkleding Winter

Dames hardlooplegging voor de winter

Blijf doorgaan met hardlopen, zelfs als de wintermaanden dichterbij komen en de temperatuur daalt. Een comfortabele winterlegging voor heren is je beste vriend als je tijdens het hardlopen te maken krijgt met kou, wind en misschien zelfs een beetje sneeuw.

Hardloopkleding Winter

Heren hardlooplegging voor de winter

Sportkleding voor de winter

Hier bij Björn Borg vind je een breed assortiment sportkleding, aangepast voor de koelere herfst en winter.

Vind inspiratie voor buitentraining met alles van winterleggings en tussenlagen tot hardloopjassen en verwarmende mutsen. Hier zijn enkele tips van ons als het gaat om sportkleding voor de winter:

  • Kleed je niet te warm aan. Na een paar minuten hardlopen of trainen heb je het al warm

  • Het is een goed idee om kleding te dragen die beschermt tegen de wind

  • Denk laag over laag, zodat je de juiste temperatuur kunt behouden en indien nodig gemakkelijk meer kledingstukken kunt uit- of aantrekken

  • Draag kleding die je warm genoeg houdt, maar ook ademt

  • Trainingsondergoed, sportslipjes zoals hipsters en sportondergoed in stringstijl voeren vocht af en houden je droog

  • Als je in een joggingbroek traint, neem dan een lange onderbroek eronder, lekker als het buiten extra koud is

Stijlvolle en praktische tussenlagen

Tussenlagen voor dames bieden zowel comfort als functionaliteit tijdens hardlopen, frisse herfst- en winterwandelingen, trainingssessies en andere buitenactiviteiten.

Harloopkleding Winter

Tussenlagen voor dames

Onze tussenlagen voor heren bieden je zowel functionaliteit, comfort als een stijlvolle stijl. Als de temperatuur daalt, is een

Hardloopkleding winter

Tussenlagen voor heren

Hardloopkleding Winter

Hardloopjacks en hardloopvesten voor herfst en winter

10 tips voor hardlopen in de winter

Frisse, koude lucht, misschien krakende sneeuw onder de voeten. Hardlopen in de winter kan een geweldige ervaring zijn, vooral als je voorbereid bent door een goede warming-up en natuurlijk het dragen van de juiste sportkleding tegen de kou. Hier zijn 10 tips om uw winterloop lonend en plezierig te maken.

1. Kleed je correct: voldoende warme kleding is de sleutel tot het behouden van een goede temperatuur zonder oververhitting. Houd er rekening mee dat u snel opwarmt als u sport of hardloopt, zodat u niet zo lang bevriest. Gebruik het laag-op-laag-principe, zodat u indien nodig extra kleding kunt uittrekken of aantrekken. Het materiaal van de trainingskleding moet vochtafvoerend zijn om je droog te houden. Ook als het om ondergoed gaat, is het goed om over na te denken. Hier vind je zowel heren workoutondergoed als sportondergoed voor dames.

2. Muts en handschoenen: Een warme muts en een paar handschoenen zijn prettig om warm te houden, omdat er via het hoofd en de handen veel warmte verloren kan gaan.

3. De juiste schoenen: Investeer in hardloopschoenen die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Ze moeten waterdicht of in ieder geval waterafstotend zijn en goede grip bieden op sneeuw en ijs.

4. Gebruik de juiste sokken: Investeer in vochtafvoerende sokken die je voeten warm en droog houden.

5. Gebruik reflexen in het donker: Omdat de dagen korter zijn en het licht in de winter beperkt is, is het extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Gebruik reflectoren en reflecterende kleding zodat automobilisten en anderen u kunnen zien.

6. Hardlopen met een vriend: Als je tijdens je winterloop een hardloopmaatje bij je hebt, wordt het trainen nog leuker, zodat je elkaar kunt aanmoedigen en pushen.

7. Pas het tempo aan afhankelijk van de omstandigheden: Het kan in de winter niet voorkomen dat je persoonlijke snelheidsrecords breekt, tenminste niet als de weersomstandigheden extra uitdagend zijn. IJs en sneeuw kunnen het oppervlak oneffen en glad maken, dus wees voorzichtig en vertraag indien nodig.

8. Goed opwarmen: Opwarmen is nog belangrijker bij koud weer. Neem de tijd om uit te rekken en wat dynamische oefeningen te doen voordat u gaat hardlopen.

9. Drink water: Vergeet niet water te drinken en wat energiegevende snacks mee te nemen als je van plan bent langere afstanden te lopen. Winterweer kan ondanks de kou uitdrogen.

10. Herstel: Zorg na het hardlopen voor jezelf door droge kleding aan te trekken en een warme douche of bad te nemen.

Hardlopen in de winter kan een uitdagende maar lonende activiteit zijn als je goed voorbereid bent. Door deze tips te volgen, kun je tijdens de koude wintermaanden genieten van je hardloop- en buitenactiviteiten.

Harloopkleding Winter

Vind meer inspiratie en tips voor hardlopen

Verwante artikelen

Collections / Guide

Laat je inspireren en ontdek onze grote selectie van trainingssets voor dames, heren en kinderen en vind je nieuwe favorieten!

Lees meer

Collections / Guide / Training

Volg mee en doe inspiratie op voor je volgende run met stijlvolle hardloopkleding voor zowel mannen als vrouwen.

Lees meer

Training

Wil je meer uit je hardlooptraining halen en een sterkere loper worden? Voeg dan intervaltrainingen toe aan je trainingsprogramma.

Lees meer

Training

Je kunt je benen thuis prima trainen zonder fitnessapparatuur. Gewoon met je eigen lichaamsgewicht en bijvoorbeeld een paar dumbbells en rubberen weerstandsbanden, die onmisbaar zijn. Aan de slag!

Lees meer