Interviews / Training

Ontmoet een personal trainer - De beste workout tips van een PT

Sluit je aan bij ons terwijl we Sofie Järdler ontmoeten, personal trainer bij Twitch, een bedrijf dat gespecialiseerd is in preventieve en proactieve gezondheidsprogramma's die digitaal of ter plaatse worden geleverd.

Hoe begin je met trainen met een personal trainer, hoe start je met trainen en wat is het beste aan werken als personal trainer? Lees verder om de antwoorden te krijgen en neem ook deel aan trend scouting en de beste workout tips van Sofie.

Persoonlijke training

Hoe begin je met trainen met een personal trainer - hoe ziet de opstelling eruit?

- Voor onze kant neemt de klant contact met ons op en beginnen we met een consultatie om de huidige situatie te verzoenen met de gewenste situatie. We gaan uit van het individu en wat zijn of haar trainingsdoelen zijn. De taak van een PT is om de afspraak individueel aan te passen aan de trainingsdoelen van de klant - gewoon persoonlijke training.

PERSOONLIJKE TRAINING

Welke diensten biedt een personal trainer aan?

- In essentie zijn het training en coaching aangeboden door PT's. Training die op maat is gemaakt voor u als klant.

Daarnaast helpen wij PT's bij Twitch ook onze klanten met alles, van dieetadvies, complete trainingsplannen en gezondheid in het algemeen.

Als PT kun je zowel een beetje therapeut als trainer zijn omdat je zo dicht bij het individu werkt, zegt Sofie. Het is belangrijk dat je altijd naar de klant als geheel kijkt, alles is met elkaar verbonden, zowel fysiek als mentaal, maar in feite kom je natuurlijk naar ons voor de training.

PERSOONLIJKE TRAINING

Hoe werkt het trainen met een PT online?

-Twitch biedt online PT aan, wat een relatief nieuwe service voor hen is. Je traint dan op eigen houtje maar met hulp en coaching digitaal.

"Wij ontwikkelen een trainingsprogramma, bieden voortdurende opvolging en coaching digitaal.

Trainen met PT online is een regeling die geschikt is voor degenen die in staat zijn om zelf te trainen maar begeleiding, hulp en tips willen om hun doelen te bereiken en hun richtlijnen onderweg te behouden."

PERSOONLIJKE TRAINING

Hoeveel kost het om te trainen met een personal trainer?

- Het varieert sterk afhankelijk van de leverancier, pakketoplossingen hebben vaak een goedkopere prijs. PT-uren kosten ergens tussen de 800-1.000 SEK per uur (ongeveer 70-89 euro).

Er zijn vaak verschillende pakketten om uit te kiezen, met verschillende aantallen en lengte van trainingsessies. Het is ook mogelijk om individuele uren te kopen om te beginnen - gewoon een flexibele regeling waarbij wordt voldaan aan de behoeften en eisen van de klant.

PERSOONLIJKE TRAINING

Wat is het beste aan werken als personal trainer?

  • Om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van de gezondheid van mensen. Meer mensen actief, in beweging en zich beter laten voelen. Om te werken met het persoonlijke contact en mensen te helpen sterker te worden, zich beter te voelen en te zien dat ze hun doelen bereiken.

  • De vreugde wanneer ze hun doelen bereiken, alles van iemand die zijn eerste pull-up voltooit, tot iemand die pijn kan vermijden, een vereenvoudigd dagelijks leven heeft - de dingen die belangrijk worden voor de betrokken personen. Het is zo fijn om deel uit te maken van deze reis.The training doesn't end either, you don't become a complete expert or have finished training.

"Training is geen project met een einde - het is een levenslang project, zeg ik meestal."

PERSOONLIJKE TRAINING

Welk advies zou u geven aan iemand die wil beginnen met sporten maar niet weet hoe te beginnen?

- Een tip zou kunnen zijn om groepstrainingen te proberen om hulp te krijgen met aanmoediging en instructies over wat te doen. Er zal een groep zijn die begint en waar je kunt meedoen.

Als je niet van groepstraining houdt en in plaats daarvan wilt beginnen met trainen in de sportschool - krijg hulp van een PT om advies te krijgen over hoe en wat te doen.


Een andere tip is om lage doelen te stellen, om vanaf het begin een lage lat te hebben en deze in eerste instantie te behalen, en daarna verder te werken.

Bijvoorbeeld, twee keer per week vier weken trainen. Korte sessies zijn ook voldoende, gewoon om je op weg te helpen, lage drempels simpelweg.

Onthoud dat iets beter is dan niets - twee push-ups zijn beter dan nul.

"Wij geloven dat sport onze geesten, zielen en lichamen iets meer kan maken dan wat ze vandaag zijn, en dat iedereen alles kan worden"

- Björn Borg motto

PERSOONLIJKE TRAINING

Wat denk je dat de populairste workout trend zal zijn in 2024?

  • Wat nu trendy is, is investeren in je gezondheid en vooral investeren in de gezondheid van je werknemers. We zien dat bedrijven investeren in bedrijfsgezondheidszorg en het belang hebben ingezien van wat gezondheidsinitiatieven kunnen betekenen voor het welzijn, de psychische en fysieke gezondheid van werknemers. Björn Borg is hier een echt succesvoorbeeld als het gaat om wellness-inspanningen en hoe je hiermee werkt, erg indrukwekkend, zegt Sofie.

    Hier zijn nog een paar trends waarvan Sofie gelooft dat ze populair zullen blijven en nog meer zullen groeien:

  • Het gebruik van digitale tools in training, zoals smartwatches en verschillende soorten wearables.

  • Samen trainen in verschillende formats, zoals bijvoorbeeld bootcamps, groepen die trainen voor wedstrijden, enzovoort. Alles om te beginnen en de motivatie te verhogen - om samen te komen en te trainen voor evenementen zoals Tough Viking, deel te nemen aan verschillende bootcamps, enz.

  • PT in een groep, dat wil zeggen, het samenbrengen van collega's of vrienden en samen trainen. Leuk, effectief en persoonlijk!

  • Thuisworkouts, buiten training en training met je eigen lichaamsgewicht zijn andere populaire trainingsvormen - eenvoudig en vereisen geen apparatuur, wat ook geld bespaart.

PERSOONLIJKE TRAINING

Zijn er spannend nieuws in personal training - nieuwe trends?

Het digitale is absoluut geëxplodeerd, vooral sinds de pandemie, maar het is echter begonnen om meer terug te gaan naar fysieke bijeenkomsten.


PT met behulp van AI is een andere trend die we in de toekomst zien komen. Ik heb erover gelezen en het lijkt alsof het gebeurt, zegt Sofie. Echter, je krijgt dan niet het persoonlijke gesprek of de persoonlijke regeling op dezelfde manier, het zal niet hetzelfde zijn met AI op die manier.

PERSOONLIJKE TRAINING

Tot slot - Wat zijn jouw Top 3 workout tips?

- Durf te investeren in jezelf en maak gebruik van een personal trainer om te beginnen

- Stel doelen, maar stel haalbare doelen, heb lage en meerdere mijlpalen om mee te beginnen om je gemotiveerd en op koers te houden

- Neem collega's of vrienden mee naar de sportschool. Doe wat je leuk vindt, want sporten moet leuk zijn!

Verwante artikelen

Training

Trainingsschema voor de sportschool

Doe mee aan ons trainingsschema voor de sportschool - Ontworpen voor training van 4 keer per week.

Lees meer

Guide / Training

10 tips om de motivatie om te sporten te vergroten

Hier zijn enkele tips om je te helpen je motivatie voor de sportschool en fitness te vinden en te behouden:

Lees meer

Training

Rug trainen - Rug oefeningen voor de sportschool & thuis

We zullen veel geweldige rugoefeningen doornemen die je in de sportschool kunt doen en ook een goede sessie om je rug thuis te oefenen.

Lees meer

Training

Train je hele lichaam thuis in 20 minuten

Begin je thuistraining met een effectieve en leuke sessie van 20 minuten.

Lees meer