Guide

Hoe kies je de juiste tennisracket

Het kiezen van de juiste racket kan een wereld van verschil maken in hoe je speelt en je vaardigheden ontwikkelt.

Met de juiste tennisracket krijg je betere controle, meer kracht, verminderd risico op blessures en een verbeterde speelervaring.

Lees meer over onze aanbevelingen over hoe je de juiste tennisracket kunt kiezen.

kies je de juiste tennisracket

Gewicht en balanspunt van je tennisracket

  • Het gewicht van een racket is een cruciale factor. Een zwaar racket biedt meer kracht, stabiliteit en controle, terwijl een lichter racket meer wendbaarheid en snelheid biedt. Het is belangrijk om een gewicht te vinden dat past bij je speelstijl en vaardigheden. Beginners geven mogelijk de voorkeur aan een lichter racket om hun slagen makkelijker te hanteren en te controleren, terwijl meer ervaren spelers mogelijk een zwaarder racket willen om de kracht van hun slagen te maximaliseren.

  • Het balanspunt op de racket is waar deze rust wanneer het in evenwicht wordt gehouden op een vinger of het balanspunt van de racket. De meeste beginners zouden baat hebben bij een neutraal balanspunt om een goede balans tussen kracht en controle te verkrijgen.

    Rackets kunnen hoofdzwaar, koplicht of neutraal zijn.

  • Hoofdzware rackets bieden meer kracht in de slagen.

  • Koplichte rackets bieden meer controle en wendbaarheid.

KIES JE DE JUISTE TENNISRACKET

Frame- en greepmaat

  • De greepmaat van het racket is belangrijk om een comfortabel en veilig gevoel te krijgen bij het vasthouden van het racket. Te veel of te weinig grip kan leiden tot problemen met controle en techniek. De greepmaten worden beoordeeld van 0 tot 5. Bij het kiezen van een greepmaat moet je zowel je speelstijl als je handgrootte in overweging nemen. Er zijn verschillende meetmethoden om te gebruiken. Als je niet zeker bent, kun je altijd advies vragen aan een racketexpert in de winkel.

  • De grootte van het racket heeft invloed op het slaggebied en de sweet spot - het optimale, centrale gebied om de bal te raken. Grotere frames bieden een grotere sweet spot en een vergevingsgezind slaggebied, terwijl kleinere frames meer controle bieden maar minder vergevingsgezind zijn.

    Beginners en spelers die niet zoveel kracht in hun slagen hebben, kunnen profiteren van een grotere racketsize om de kracht te vergroten en een groter slaggebied te bieden.

Koop stijlvolle tenniskleding van Björn Borg

Bij Björn Borg zijn we trots op onze tennishistorie. We bieden stijlvolle en functionele tenniskleding voor zowel mannen als vrouwen, waarmee je zowel een moderne als praktische uitstraling hebt op de tennisbaan.

Voor heren vind je alles, van stijlvolle t-shirts en trainingsbroeken tot comfortabele sweatshirts en functionele sportsokken.

Voor dames vind je klassieke tennisrokken en sportjurken, evenals praktische tops en tennistassen.

Laat je inspireren en vind je nieuwe tenniskleding bij Björn Borg.

Probeer het uit en test wat voor jou werkt

De beste manier om de juiste racket te kiezen is door verschillende modellen te testen om erachter te komen welke het beste aanvoelt om mee te spelen

Neem de tijd om een tenniswinkel of tennisclub te bezoeken waar je verschillende rackets kunt uitproberen. Voel hoe het racket aanvoelt in je hand, hoe het reageert op je slagen en of je je er comfortabel mee voelt. Het is belangrijk om een racket te vinden waar je van geniet en dat past bij jouw speelstijl. Wat voor de ene speler werkt, werkt mogelijk niet voor een andere. Neem de tijd om te experimenteren en het racket te vinden dat het beste bij jou past.

Verwante artikelen

Training

Pickleball spelregels & geschikte kleding

Wij leren je de regels van Pickleball en inspireren je met de beste sportkleding voor het spel.

Lees meer

Guide

Gids voor damesondergoed - Vind het perfecte slipje voor jou

In deze gids willen we je inspireren met stijlvol damesondergoed, je wegwijs maken in de verschillende stijlen slipjes die verkrijgbaar zijn en uiteraard onze slipstijlen laten zien.

Lees meer

Collections / Guide

Bijpassende gym sets voor dames, heren & kinderen

Laat je inspireren en ontdek onze grote selectie van trainingssets voor dames, heren en kinderen en vind je nieuwe favorieten!

Lees meer

Ondergoed-gids

Performance Ondergoed

Ons performance ondergoed is speciaal ontworpen zodat jij jezelf tot het uiterste kunt pushen.

Lees meer